Představení Peugeotu Kisbee

Původně šlo sice o představení luxusního sportovního vozu RCZ na VIP párty v klubu Sasazu, nicméně naše redakce sem byla pozvána především díky představení prvních kusů nového modelu se lvem na přední kapotě.

Skútr byl hrdě zaparkovaný už u vchodu do hlavního sálu, kde budil nemalou pozornost hostů zaměřených přeci jen především na auta. Skútr by měl vyplnit mezeru mezi nejlacinější variantou od Peugeotu, modelem V-Clic A vyšší řadou sportovních strojů v čele s modelem Speedfight 3. Skútr pohání čtyřtaktní padesátka s výkonem 3,67 HP. Přední kolo brzdí kotouč a zadní klasicky buben. Palubní deska nepřekvapí, ani neurazí. Naopak velice pěkně působí přední světlomet, který je poměrně nápaditě řešený.

No a jak se na Kisbee jezdilo? Od čtyřtaktní padesátky omezené na 45Km/hod nemůžeme čekat kdovíjaké emoce. Ty ani uživatelé tohoto stroje nečekají. Kisbee má být neúnavným strojem pro přesuny po městě I v jeho okolí. To ale není vše, je k tomu ještě elegantní a praktický. Pod sedačkou je dost prostoru. Konec konců celý stroj je poměrně dost velký a ani s mými 185ti centimetry nebyl problém se na něj poskládat. Věřím, že I spolujezdec by si své místo našel.

Se spolujezdcem už moc nepočítá motor, I když na čtyřtaktní padesátku si počínal velice statečně a na své maximum povolené omezovačem a legislativou pro patnáctileté se dostal celkem rychle. Po několika seznamovacích kolech po parkovišti Sasazu těžko dělat nějaké kvalitní závěry, nicméně lze zhodnotit pevný rám, který ani při prudkém brzdění, které přední kotouč dovoluje nemá větší tendence ke kroucení, nebo stabilitu celého stroje v dlouhých obloucích.

Závěrem lze tedy říct, že pro svůj účel levného elegantního stroje s kvalitním zpracováním od silné značky splnil na výbornou. Pokud to počasí dovolí, pokusíme se jako první redakce přinést test tohoto skútru ještě v této sezóně.

Závěrem bych rád poděkoval za celou redakci Skutrmania.cz společnosti Scooters, importérovi Peugeotu do ČR za pozvání na tuto velkolepou akci.

Autor: Matěj Oliva, Foto: Autor