2012 Yamaha TMAX a Xenter 125/150

Velké skútry jsou jednoznačně v kurzu a v Miláně se můžeme těšit na celou řadu novinek. Mezi ty nejočekávanější patří nová řada BMW a sedmistovka s automatickým řazení DCT od Hondy. Také Yamaha nezahálí a oznámila novou verzi sportovně laděného maxiskůtru Yamaha TMAX. Podívejte se na uvolněné první náznak designu a propagační video.

Yamaha Xenter 125/150

Dalším milánskou novinkou bude Yamaha Xenter, městský skútr na vysokých šestnáctkových kolech. Xenter nabídne propojený brzdový systém UBS Yamaha s přední kotoučovou a zadní bubnovou brzdou, kdy levá páčka brzdí oběma koly a pravá páčka pouze předkem. K dalším funkcím patří diodová zadní světla a plně digitální přístrojovka s ukazatelem venkovní teploty.

Čtyřventilový vodou chlazený jednoválec bude nabízen ve dvou verzích, 125 ccm a 155 ccm, přičemž stopadesátka nabídne výkon 15,8 koní a krouťák 14,8 Nm. To už by mohlo tačit i na svižné přesuny ve dvou po příměstských magistrálách. Ty bude podporovat i zadní topcase a velký plexištít dodávané již ve standardu i relativně velká nádrž na 8 litrů paliva.


Autor: FilipT