Intermot Kolín – Derbi a Malaguti

Zdánlivě tyto značky nemají nic společného, ale na výstavě měli podobný prostor, staví podobné sportovní stroje a tak nějak se k sobě hodí a na našich silnicích se zatím spíš krčí v rohu.

Malaguti

Na stánku této tradiční italské značky jsme našli celou barevnou řadu dvoutaktních padesátek Phantom, která čítá slušnou řadu strojů od repliky Troje Bailysse ze superbiků přes další dvě Ducati repliky, tribal a fantasy velvet až po klasické jednobarevné provedení v černé, žluté, modrošedé a titanové. Nemohla samozřejmě chybět i novinka – zastřešený Blog 125. Na vlastní oči vypadá řešení střechy snad ještě lépe než na fotkách. Celá střecha je hodně vzdušné zařízení, které je navíc opravdu lehké, takže by nijak zásadně nemělo měnit jízdní vlastnosti skútru.


Na stánku samozřejmě nemohl chybět ani maxiskútr Spider RS 500 Max. Ten na první pohled připomíná díky svým nafouklým tvarům skútr, který spadl do sršního hnízda a trochu natekl, nicméně jakmile otevřete podsedlový prostor, kam se vejdou dvě integrálky vedle sebe, šířku skútru rozhodně odpustíte. V žádné partii navíc kapotáž nepřesahuje řidítka.

Video

Derbi

Ať jsem chodil po stánku Derbi jak jsem chtěl, nic nového se mi bohužel najít nepodařilo. Výrobce nedovezl na výstavu ani kompletní modelovou řadu skútrů a dominantní místo na nevelkém stánku, tak trochu zastíněném sousedním koncernem Piaggio group měly motorky. K vidění byl zajímavý závodní speciál postavený ze čtyřtaktní 250, ale to bylo asi tak vše, doufejme tedy, že v Miláně se dočkáme něčeho zajímavějšího.

Autor: Matěj Oliva, Foto: Autor